Esteu preparats?

La Rialp Matxicots és un projecte que un grup de persones entusiastes de la muntanya va voler emprendre, fa nou anys, amb la il·lusió i l’estímul d’unir dos dels cims més emblemàtics de la zona sud del Pallars Sobirà emplaçats geogràficament a la Vall d’ Àssua i el massís de l’Orri, com són el Montsent de Pallars i el Pic de l’Orri.

Curses

Aquesta 14a. edició tindrà lloc a Rialp el cap de setmana del 14 i 15 de setembre de 2024, celebrant dissabte totes les proves, i deixant per diumenge el protagonisme per als més petits amb la Rialp Matxixics, una cursa de muntanya per infants de 3 a 16 anys que arriba a la seva 11a. edició.

Programa

Clica aquí per veure tot el programa complet.

RIALP MATXICOTS

Presentació

La Rialp Matxicots està formada per un gran grup de voluntaris que donen forma a un fort equip organitzatiu i que compta amb la col·laboració i suport de l’Ajuntament de Rialp i altres ens i empreses públiques i privades.
Des de la Rialp Matxicots volem que passeu un cap de setmana inoblidable amb nosaltres i per fer-ho realitat, comptarem amb els nostres senders, amb un magnífic paratge, amb l’hospitalitat d’aquestes valls i la seva gent.
Un any més, us oferim diferents modalitats cercant de nou somnis i reptes, donant a conèixer territoris i paisatges per descobrir l’essència de la nostra terra. Recorreguts pensats per gaudir al màxim de l’entorn privilegiat de la Vall d’Àssua, el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i el Parc Natural de l’Alt Pirineu.

Comitè Organitzador
Rialp Matxicots 2024

Una experiència única

Les curses

RIALP MATXICOTS

14a. edició

Aquesta 14a. edició tindrà lloc a Rialp el cap de setmana del 14 i 15 de setembre de 2024, celebrant dissabte totes les proves, i deixant per diumenge el protagonisme per als més petits amb la Rialp Matxixics, una cursa de muntanya per infants de 3 a 16 anys que arriba a la seva 11a. edició.

Dissabte la prova reina serà la Trail de 50 km i gairebé 4.500 m. de desnivell positiu amb tota l’essència del millor terreny alpí amb els cims d’Altars, Montsent, Montorroio i les Picardes. La Mitja amb 21 km i 1.500 m positius tornarà a realitzar-se al cor de la Vall d’Àssua recorrent mil i un racons i passant pels magnífics pobles de la vall. Per finalitzar, la Popular d’10 km, que s’estrenarà com a modalitat competitiva, amb 700 m de desnivell positiu, també passarà per alguns dels meravellosos pobles i racons de la vall d’Àssua.

Diumenge, els infants podran participar a la Rialp Matxixics amb 3 modalitats d’entre 1,5 i 5kms en un matí de festa i esport. Tot això, juntament amb un programa paral·lel d’activitats per conèixer el nostre fantàstic territori.

Estem davant d’una nova edició per seguir cercant de nou somnis i reptes, donant a conèixer territoris i paisatges per descobrir l’essència de la nostra terra. A més, ho acompanyarem de tot un seguit d’activitats paral·leles a les proves esportives.

En definitiva, uns recorreguts estudiats amb tot detall recorrent la zona perifèrica del Parc Nacional d’Aigüetortes i el Parc Natural de l’Alt Pirineu, pujant alts cims, profundes valls, boscos d’encant i pobles on la història està impresa a cadascuna de les seves cases.

Participants

Curses

Desnivell

Voluntaris

Vídeo any anterior

Rialp matxicots 2023

Viatgem al Pirineu per còrrer a la mítica i dura Rialp Matxicots

Institucions

Sponsors oficials

Alimentació y begudes

Allotjaments

Bars i restaurants

Roba i complements

Serveis

Activitats i serveis turístics